måndag 21 augusti 2017

Tröstfiske

Dagens största gös på ca 75cm och 3,4kg.
Med på bild är även vobblern som blev dess död.
Efter vårt tröga fiske på Vättern för några dagar sedan som vi förövrigt inte var speciellt nöjda med fick det idag bli lite tröstfiske på Skagern.

La även idag i grejerna vid storgrund. Varför ändra ett vinnande koncept?
Betet fanns där även idag om än ganska så djupt så vi körde några varv och efter någon timme gick det på en gös på en av riggarna. Körde några varv till men kändes ändå inte jätte hett i området även om betet fanns så rörde oss nordväst upp mot knäckterudskanten.

Det visade sig vara ett bra beslut. Redan ute på djupvattnen mellan grundet och Knäckterdud åkte vi på något som vi först misstänkte var gädda men som sedan visade sig vara en gös på 75cm. Skall inte föraktas!

Då även betet fanns där så fick det bli djupvattens trolling av gös resten av dagen och vi lyckades fånga ytterligare 2 gös och 4 gäddor. En av gösarna mätte in på 64cm den andra var under mått.

Fisken gick idag djupt. 2 av gösarna tog idag på riggen på 10m och 12m djupt. Övriga 2 i ytan, en av dem på en Bomber 15A blyad med 80g den andre på en Predatec Viper av den djupgående varianten med stor sked.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar